Reklama

Reklama

Kluski nadziewane

W chłodne dni smakują najlepiej. Szybko nasycą i rozgrzeją!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 8 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka

Składniki - farsz mięsny

  • 25 dag mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • pół szklanki bulionu
  • kilka plasterków boczku wędzonego
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • słodka papryka

Sposób przygotowania

1. Ugotuj ziemniaki. Rozgnieć praską. Przełóż do miski, podziel na 4 części. Jedną z nich wyjmij i w to miejsce wsyp mąkę ziemniaczaną. Dodaj jajka, wyjęte ziemniaki i zagnieć ciasto. 

2. Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, mięso, przyprawy i smaż około 20 minut. Wlej bulion i gotuj jeszcze 10 minut. 

3. Z ciasta odrywaj małe kawałki, formuj kulkę, a potem ją spłaszcz. Na środek nakładaj porcję mięsa i sklejaj. Gotuj partiami przez 15 minut. Polej przesmażonym boczkiem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje