Knedle z brzoskwiniami

Nie ma na co czekać! Szybko zagnieć ciasto i ugotuj pyszne kluseczki dla całej rodziny, a jej wdzięczność nie będzie miała granic!

Knedle z brzoskwinią
Knedle z brzoskwiniąPicsel123RF/PICSEL

Składniki dla 4 osób:

  • 70 dag ziemniaków
  • 35 dag mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 30 dag brzoskwiń z puszki
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 4 łyżeczki śmietany
  • pomarańcza
  • 4 łyżki konfitury z wiśni
  • sól

1. Ziemniaki ugotuj, przeciśnij, ostudź. Połącz z mąką, jajkami i szczyptą soli, zagnieć. Ciasto podziel na kawałki, z każdego formuj placuszek, kładź kawałek brzoskwini, formuj kulkę.

2. Gotuj we wrzącej osolonej wodzie dwie minuty od momentu wypłynięcia, obtocz w wiórkach kokosowych. Podawaj z kawałkami pomarańczy, śmietaną i zmiksowaną konfiturą z wiśni.

Czas przygotowania: około godziny

Zmysłowe smaki: Kacze udka z brzoskwiniamiInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas