Reklama

Reklama

Knedle ze szpinakiem

Zamiast marnować czerstwe bułki można wykorzystać je do zrobienia... knedli!

Składniki

  • 30 dag czerstwych bułek pszennych, obranych ze skóry,
  • 30 dag liści szpinaku,
  • 3 jajka,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka oleju,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • 1 łyżka tartego żółtego sera,
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki,
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Bułki pokroić jak najdrobniej, skropić wodą. Szpinak umyć w kilku wodach, przebrać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 1-2 min, odcedzić, wystudzić. Zmiksować z jajkami, dodać sól, pieprz, tartą gałkę, siekane zioła i zalać tą mieszaniną pokrojone bułki.

Reklama

Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać do miski z masą szpinakowo-bułkową, dosypać bułkę tartą i ser. Przykryć i odstawić na 15 minut. 3 Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Gotować we wrzątku ok. 5 minut. 


Twoje Imperium

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Knedle ze szpinakiem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje