Knedle ze szpinakiem

Zamiast marnować czerstwe bułki można wykorzystać je do zrobienia... knedli!

Oryginalne knedle ze szpinakiem
Oryginalne knedle ze szpinakiem 123RF/PICSEL

Bułki pokroić jak najdrobniej, skropić wodą. Szpinak umyć w kilku wodach, przebrać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 1-2 min, odcedzić, wystudzić. Zmiksować z jajkami, dodać sól, pieprz, tartą gałkę, siekane zioła i zalać tą mieszaniną pokrojone bułki.

Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać do miski z masą szpinakowo-bułkową, dosypać bułkę tartą i ser. Przykryć i odstawić na 15 minut. 3 Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Gotować we wrzątku ok. 5 minut. 

Tarta ze szpinakiem - najszybszy przepisInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas