Knelki z dorsza

Smaczny i zdrowy obiad!

Potrawka z dorszem
Potrawka z dorszem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Do rondelka wlej wodę, dodaj masło i sól. Gdy się zagotują, wsyp mąkę i mieszaj. Ostudź, dodaj jajko. Rybę pokrój, sprawdź, czy nie ma ości, zmiksuj. Wymieszaj z ciastem, przypraw. Kluski formuj za pomocą łyżki. Gotuj w osolonym wrzątku kilka minut od ich wypłynięcia. 

2. Rozpuść masło, dodaj mąkę, zalej mlekiem i winem. Przypraw solą i pieprzem. Kluski podawaj z sosem, ugotowaną marchewką, fasolką cukrową i natką pietruszki.

Przepis na dorsza z topinamburemInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas