Kociołek warzywny

Makaron z warzywami
Makaron z warzywamimateriały prasowe

Składniki

  • 1 saszetka koncentratu pomidorowego np. Łowicz 30 %
  • 400 g makaronu penne
  • 2 papryki czerwone
  • 1 duża papryka żółta
  • 2 marchewki
  • 1/2 selera
  • 2 średnie cukinie
  • 450 g zielonej fasolki szparagowej
  • 250 g pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 4-5 ziaren ziela angielskiego
  • 5-6 ziaren pieprzu
  • 1 łyżka słodkiej papryki mielonej
  • 1/2 łyżeczki chili
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 1 płaska łyżka majeranku
  • sól do smaku
  • olej do smażenia
  • 600 ml gorącej wody
  • natka pietruszki do oprószenia na talerzach

Sposób przygotowania

Najlepszy sposób na indyka z warzywamiInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?