Kokardki po bolońsku

Dla miłośników kuchni włoskiej.

Makaron z mięsem
Makaron z mięsem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Cukinie, paprykę oraz seler oczyść, opłucz, pokrój. Pomidory zmiksuj razem z zalewą. 

2. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć mięso. Mieszając, smaż je, aż się ładnie zrumieni. Dodaj pokrojone wcześniej warzywa. Wlej pomidory. Sos przypraw solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Duś przez ok. 25 minut. 

3. W tym czasie makaron wrzuć na posolony wrzątek, gotuj pod przykryciem 8-10 minut na małym płomieniu. Odcedź, osącz na sitku, a następnie wymieszaj z mięsnym sosem. Udekoruj.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas