Kokosowa fantazja
Pyszny napój na upalne dni

Składniki
- szklanka mleka (może być zarówno zwykłe, jak i roślinne, np. sojowe)
- 2 pełne łyżki wiórków kokosowych
- 8 kostek kawowego lodu (można go przygotować z 300 ml wrzątku i 10 łyżeczek kawy – z tej ilości wyjedzie ok. 18 kostek)
2 porcji
Sposób przygotowania
1. Mleko z wiórkami miksuj w blenderze przez kilka minut, tak żeby płyn miał jak najgładszą konsystencję. 2. Następnie przecedź mleko przez sitko, aby usunąć resztę wiórków. 3. Dodaj do mleka cukier lub syrop kokosowy, włóż lód kawowy i wlej likier kokosowy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i od razu podaj, np. ze słomką.4. Jeśli chcesz wypić kawę za dnia, możesz nie dodawać do niej alkoholowego likieru, tylko sam kokosowy syrop.