Kokosowa kalarepka

Zupa z kalarepy
Zupa z kalarepy123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 kalarepki
  • 2-3 młode ziemniaki
  • 1 średni por
  • 1 ząbek czosnku
  • 700 ml warzywnego wywaru
  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 1 mała łyżeczka chrzanu
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu lub 1 łyżeczka suszonego
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz ziołowy lub mielony biały
  • groszek ptysiowy
  • 2-3 różyczki brokuła do dekoracji
5-6 porcji

Sposób przygotowania

Faszerowana kalarepa - wyborna przekąskaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?