Kokosowa pianka
Słodka i delikatna. Miłośnicy kokosowych deserów będą zachwyceni!

Składniki
- 2 i 1/2 szklanki mąki
- 3 łyżki cukru
- 1 jajko
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- pianka
- 2 szklanki śmietanki kokosowej
- 5 dag malin
- galaretka malinowa
- 3 łyżki cukru pudru
- konfitura
Sposób przygotowania
1. Jajko ubij na puszystą piankę. Dodawaj stopniowo cukier. Wsyp mąkę i proszek, zmiksuj do połączenia. Masę przelej do formy wyłożonej pergaminem. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź i wyjmij.
2. Formę wyłóż folią, spożywczą, włóż biszkopt. Posmaruj go konfiturą. Śmietankę ubij na sztywno, dodaj cukier puder, zmiksuj. Maliny przetrzyj. Galaretkę rozpuść w 3 łyżkach gorącej wody i połącz z malinami. Przelej do śmietanki i delikatnie zmiksuj. Wylej na ciasto. Schłodź. Udekoruj. ***#POMAGAMINTERIA
Zróbmy małym pacjentom prezent na Dzień Dziecka
W Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie, na II piętrze, w budynku najbardziej oddalonym od wejścia, znajduje się mały oddział - Oddział Przeszczepiania Komórek Krwiotwórczych z sześcioma izolatkami. To tutaj trafia część dzieci chorych na nowotwory, żeby skorzystać z - czasami ostatniej - szansy powrotu do zdrowia i życia. Stowarzyszenie Koliber prowadzi zbiórkę, by z okazji Dnia Dziecka podarować małym pacjentom - nie zabawki, bo ich tam nie mogą mieć - ale m.in. nowe materace i pościel. Sprawdź szczegóły >>>