Reklama

Reklama

Kokosowa pianka

Słodka i delikatna. Miłośnicy kokosowych deserów będą zachwyceni!

Składniki

  • 2 i 1/2 szklanki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki - pianka

  • 2 szklanki śmietanki kokosowej
  • 5 dag malin
  • galaretka malinowa
  • 3 łyżki cukru pudru
  • konfitura

Sposób przygotowania

1. Jajko ubij na puszystą piankę. Dodawaj stopniowo cukier. Wsyp mąkę i proszek, zmiksuj do połączenia. Masę przelej do formy wyłożonej pergaminem. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź i wyjmij. 

Reklama

2. Formę wyłóż folią, spożywczą, włóż biszkopt. Posmaruj go konfiturą. Śmietankę ubij na sztywno, dodaj cukier puder, zmiksuj. Maliny przetrzyj. Galaretkę rozpuść w 3 łyżkach gorącej wody i połącz z malinami. Przelej do śmietanki i delikatnie zmiksuj. Wylej na ciasto. Schłodź. Udekoruj.  

***

#POMAGAMINTERIA

Zróbmy małym pacjentom prezent na Dzień Dziecka

W Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie, na II piętrze, w budynku najbardziej oddalonym od wejścia, znajduje się mały oddział - Oddział Przeszczepiania Komórek Krwiotwórczych z sześcioma izolatkami. To tutaj trafia część dzieci chorych na nowotwory, żeby skorzystać z - czasami ostatniej - szansy powrotu do zdrowia i życia. Stowarzyszenie Koliber prowadzi zbiórkę, by z okazji Dnia Dziecka podarować małym pacjentom - nie zabawki, bo ich tam nie mogą mieć - ale m.in. nowe materace i pościel. Sprawdź szczegóły >>>

WESPRZYJ ZBIÓRKĘ >>>

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje