Kokosowa pianka

Słodka i delikatna. Miłośnicy kokosowych deserów będą zachwyceni!

Ciasto kokosowe
Ciasto kokosowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Jajko ubij na puszystą piankę. Dodawaj stopniowo cukier. Wsyp mąkę i proszek, zmiksuj do połączenia. Masę przelej do formy wyłożonej pergaminem. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź i wyjmij.

2. Formę wyłóż folią, spożywczą, włóż biszkopt. Posmaruj go konfiturą. Śmietankę ubij na sztywno, dodaj cukier puder, zmiksuj. Maliny przetrzyj. Galaretkę rozpuść w 3 łyżkach gorącej wody i połącz z malinami. Przelej do śmietanki i delikatnie zmiksuj. Wylej na ciasto. Schłodź. Udekoruj.  

***

#POMAGAMINTERIA

Zróbmy małym pacjentom prezent na Dzień Dziecka

W Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie, na II piętrze, w budynku najbardziej oddalonym od wejścia, znajduje się mały oddział - Oddział Przeszczepiania Komórek Krwiotwórczych z sześcioma izolatkami. To tutaj trafia część dzieci chorych na nowotwory, żeby skorzystać z - czasami ostatniej - szansy powrotu do zdrowia i życia. Stowarzyszenie Koliber prowadzi zbiórkę, by z okazji Dnia Dziecka podarować małym pacjentom - nie zabawki, bo ich tam nie mogą mieć - ale m.in. nowe materace i pościel. Sprawdź szczegóły >>>

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas