Kokosowe placuszki z jabłkami
Świetny przepis w sam raz dla maluchów na diecie bezglutenowej. Gorąco polecamy!

Składniki:
- szklanka wiórek kokosowych,
- szklanka słodkiej śmietanki,
- cukier waniliowy,
- cynamon,
- 1 jajko,
- mąka bezglutenowa,
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego,
- cukier,
- 4 jabłka,
- olej
Sposób przygotowania:
Wiórka zalać śmietaną i zostawić na 10 minut. Jajko zmiksować z kokosem i śmietaną, dodać jajko, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz mąkę, tak, by ciasto miało bardzo gęstą konsystencję. Jabłka obieramy i kroimy na kawałeczki, można zetrzeć na grubej tarce, smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Podajemy posypane, cukrem, cukrem pudrem lub miodem.