Reklama

Reklama

Kokosowe placuszki z jabłkami

Świetny przepis w sam raz dla maluchów na diecie bezglutenowej. Gorąco polecamy!

Składniki:

  • szklanka wiórek kokosowych,
  • szklanka słodkiej śmietanki,
  • cukier waniliowy,
  • cynamon,
  • 1 jajko,
  • mąka bezglutenowa,
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego,
  • cukier,
  • 4 jabłka,
  • olej

Sposób przygotowania:

Wiórka zalać śmietaną i zostawić na 10 minut. Jajko zmiksować z kokosem i śmietaną, dodać jajko, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz mąkę, tak, by ciasto miało bardzo gęstą konsystencję. Jabłka obieramy i kroimy na kawałeczki, można zetrzeć na grubej tarce, smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Podajemy posypane, cukrem, cukrem pudrem lub miodem.

Dowiedz się więcej na temat: kokosowe placuszki | placuszki z jabłkami | jabłka | kokosy | placki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje