Kokosowe racuchy z jabłkami
Gdy nie masz pomysłu na obiad, a chcesz zrobić coś smacznego, proponujemy przepis na racuchy z jabłkami. Delikatny posmak kokosu sprawia, że są wyjątkowo pyszne.
Składniki:
- szklanka wiórek kokosowych
- szklanka słodkiej śmietany
- cukier waniliowy
- cynamon
- 1 jajko
- mąka bezglutenowa
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- cukier
- 4 jabłka
- olej
Sposób przygotowania:
Wiórka zalać śmietaną i zostawić na 10 minut. Jajko zmiksować z kokosem i śmietaną, dodać jajko, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz mąkę, ciasto musi mieć bardzo gęstą konsystencję. Jabłka obieramy i kroimy na kawałeczki, można zetrzeć na grubej tarce, smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem, miodem lub wiórkami kokosowymi.