Kokosowe racuchy z jabłkami

Gdy nie masz pomysłu na obiad, a chcesz zrobić coś smacznego, proponujemy przepis na racuchy z jabłkami. Delikatny posmak kokosu sprawia, że są wyjątkowo pyszne.

Te racuchy z jabłkami smakują wyjątkowo.
Te racuchy z jabłkami smakują wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • szklanka wiórek kokosowych
  • szklanka słodkiej śmietany
  • cukier waniliowy
  • cynamon
  • 1 jajko
  • mąka bezglutenowa
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • cukier
  • 4 jabłka
  • olej

Sposób przygotowania:

Wiórka zalać śmietaną i zostawić na 10 minut. Jajko zmiksować z kokosem i śmietaną, dodać jajko, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz mąkę, ciasto musi mieć bardzo gęstą konsystencję. Jabłka obieramy i kroimy na kawałeczki, można zetrzeć na grubej tarce, smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem, miodem lub wiórkami kokosowymi.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas