Reklama

Reklama

Kokosowe racuchy z jabłkami

Gdy nie masz pomysłu na obiad, a chcesz zrobić coś smacznego, proponujemy przepis na racuchy z jabłkami. Delikatny posmak kokosu sprawia, że są wyjątkowo pyszne.

Składniki:


  • szklanka wiórek kokosowych
  • szklanka słodkiej śmietany
  • cukier waniliowy
  • cynamon
  • 1 jajko
  • mąka bezglutenowa
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • cukier
  • 4 jabłka
  • olej

Reklama


Sposób przygotowania:

Wiórka zalać śmietaną i zostawić na 10 minut. Jajko zmiksować z kokosem i śmietaną, dodać jajko, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz mąkę, ciasto musi mieć bardzo gęstą konsystencję. Jabłka obieramy i kroimy na kawałeczki, można zetrzeć na grubej tarce, smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem, miodem lub wiórkami kokosowymi.  


INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: racuchy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje