Reklama

Reklama

Kokosowe śnieżki z ciasteczek

Urozmaicą karnawałowe menu!

Składniki

  • 8 ciasteczek np. Petit Crunch
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 4 łyżki śmietany 36%
  • 4 łyżki masła
  • Garść posiekanych orzechów
  • 1 opakowanie wiórków kokosowych

Sposób przygotowania

1. Do małego garnka nalać 5 cm wody. Umieścić na nim metalową miskę na tyle duża aby nie wpadała do środka. Masło, czekoladę i śmietanę umieścić w garnku i podgrzewać na parze cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia i połączenia składników.

2.  Dodać pokruszone ciasteczka i orzechy. Umieścić w lodówce na godzinę do stężenia. Uformować kulki o gramaturze 15 gram i obtoczyć w wiórkach kokosowych.


INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje