Kokosowy puch
To ciasto posmakuje wszystkim miłośnikom kokosowych deserów.

Składniki
- 3 jajka
- 1/2 szkl. cukru
- 1/2 szkl. mąki
- 2 łyżki kakao
- biszkopt jasny
- 3 jajka
- 1/2 szkl. cukru
- 1/2 szkl. mąki
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- krem
- 2 szkl. śmietany 30 proc.
- 25 dag mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru
- 1/2 ananasa
- wiórki kokosowe
- dżem z ananasa
Sposób przygotowania
1. Białka ubij. Pod koniec dodawaj cukier, a potem żółtka. Mąkę i kakao wmieszaj szpatułką. Piecz 30 minut w temp. 160°C. 2. Według tego samego sposobu upiecz jasny biszkopt. Po wystudzeniu przekrój na pół. Ciemny biszkopt przykryj dżemem. Następnie ułóż jasne blaty, a między nimi dżem. Śmietanę ubij na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem. Połącz z pokrojonym ananasem. Wyłóż na ciasto, posyp wiórkami kokosowymi.