Reklama

Reklama

Kokosowy puch

To ciasto posmakuje wszystkim miłośnikom kokosowych deserów.

Składniki

  • 3 jajka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. mąki
  • 2 łyżki kakao

Składniki - biszkopt jasny

  • 3 jajka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. mąki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Składniki - krem

  • 2 szkl. śmietany 30 proc.
  • 25 dag mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1/2 ananasa
  • wiórki kokosowe
  • dżem z ananasa

Sposób przygotowania

1. Białka ubij. Pod koniec dodawaj cukier, a potem żółtka. Mąkę i kakao wmieszaj szpatułką. Piecz 30 minut w temp. 160°C. 

2. Według tego samego sposobu upiecz jasny biszkopt. Po wystudzeniu przekrój na pół. Ciemny biszkopt przykryj dżemem. Następnie ułóż jasne blaty, a między nimi dżem. Śmietanę ubij na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem. Połącz z pokrojonym ananasem. Wyłóż na ciasto, posyp wiórkami kokosowymi. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje