Reklama

Reklama

Kolorowa kuchnia dla dzieci


Reklama


Szef kuchni Jerzy Nogal przyrządził w kuchni "Dzień Dobry TVN" niebanalne i różnorodne dania dla dzieci, które swoim smakiem i wyglądem skuszą każdego niejadka: ptysie z serkiem ziołowym, pizzę z szynką parmeńską i ananasem, spring rollsy, parówki ośmiorniczki, naleśniki czekoladowe z owocami, chipsy z warzyw, domowy rosół, grzanki i zupę z zielonego groszku oraz własnoręcznie wypiekany chleb pszenny.

- Trzeba być świetnym specem od sprzedania dziecku produktów, żeby zachęcić do jedzenia - zauważył kucharz.

Przepis na Spring rolls

mięta
sałata
marchew
awokado
krewetki
gruszka
kolendra
papier ryżowy
makaron sojowy

Przepis na zupę z zielonego groszku z grzankami

groszek zielony
ziemniaki
masło
rosół
chleb

Przepis na naleśniki czekoladowe z owocami

Łyżka kakao
jagody
truskawki
banan
jabłka
jajka
mąka
mleko
cukier


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje