Kolorowa potrawka

Idealna na wiosnę!

Opcjonalnie można też dodać pomidorki koktajlowe
Opcjonalnie można też dodać pomidorki koktajlowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Paprykę umyj, usuń pesteczki, miąższ pokrój. Chili dość drobno posiekaj, usuwając pesteczki (najlepiej siekać ją w rękawiczkach). Pokrój też resztę warzyw. Pieczarki pokrój i podsmaż krótko na oleju. 

2. Mięso włóż do natłuszczonej brytfanny z pokrojonymi warzywami i pieczarkami (jeśli wybrałaś grzyby suszone, włóż je do naczynia i wlej też wodę, w której się moczyły). Oprósz przyprawami, dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, skrop olejem. Piecz w 180º C ok. 25 min, w trakcie mieszając.

Genialna zapiekanka z rybąInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas