Kolorowa sałata z nasionami chia

Czekamy na wiosnę, ale też skarżymy się o tej porze roku na zmęczenie, ból głowy i inne dolegliwości. Zwalcz te objawy odpowiednią dietą.

Źródło energii i witamin
Źródło energii i witamin123RF/PICSEL

Przygotowanie

1. Umyj jarmuż i sałatę. Osusz i porwij na kawałki. Przełóż do salaterki.

2. Umyj papryki, usuń nasiona i pokrój na małe kawałki.

3. Rozmroź bób, umyj i pokrój pomidorki, obierz, a następnie posiekaj czosnek, obierz ze skóry i podziel na cząstki mandarynki.

4. Wymieszaj warzywa i oprósz je solą, pieprzem oraz chili.

5. Wlej olej, oliwę i ocet balsamiczny do szklanki, dodaj sok z cytryny, wymieszaj i polej sałatę. Posyp ją nasionami chia oraz migdałami.

Jak zrobić sałatkę z kaszą kuskus i tuńczykiemInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas