Kolorowa sałata z nasionami chia

Źródło energii i witamin
Źródło energii i witamin123RF/PICSEL

Składniki

  • garść świeżego jarmużu
  • pół sałaty radicchio lub innej o fioletowych liściach
  • 1 żółta oraz 1 zielona papryka
  • pół szklanki mrożonego bobu
  • kilka pomidorków, najlepiej żółtych i czerwonych
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 mandarynki lub 1 mała pomarańcza
  • 1/3 szklanki podprażonych na suchej patelni migdałów w płatkach
  • 1/3 szklanki nasion chia lub siemienia lnianego
  • 1 łyżka oleju z pestek dyni
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z ćwiartki cytryny
  • biały pieprz
  • sól
  • szczypta chili w proszku

Przygotowanie

Jak zrobić sałatkę z kaszą kuskus i tuńczykiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tele Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?