Kolorowa sałatka

Jedz sałatki, a będziesz cieszyć się zdrowiem i nienaganną figurą. Świeże warzywa dostarczają naszemu organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Poza tym są doskonałe na upały.

Wygląda apetycznie, a jeszcze lepiej smakuje.
Wygląda apetycznie, a jeszcze lepiej smakuje. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • opakowanie listków świeżego szpinaku, albo sałata lodowa
  • 3 jajka na twardo
  • 1 duży ogórek
  • 2  pomidory
  • 3 łyżki suszonej żurawiny
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • czosnek

Sposób przygotowania:

Szpinak umyć i pokroić. Do majonezu dodać zmiażdżony czosnek. Jajka grubo zetrzeć lub posiekać, ogórka obrać i grubo zetrzeć, pomidory pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki połączyć i zalać sosem. Wymieszać dokładnie, dodając żurawinę. Podawać z pieczywem bezglutenowym lub ziemniakami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas