Reklama

Reklama

Kolorowa sałatka z brokułów i pędów bambusa

Smak orientu.

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 1 puszka pędów bambusa (np. marki Sandra)
  • 4 suszone pomidory
  • 2 ogórki kiszone
  • puszka kukurydzy (np. marki Sandra) 
  • 1 czerwona cebula
  • sól morska oraz pieprz
  • 2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów

Przygotowanie:

1. Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy na parze, pędy bambusa odcedzamy i kroimy na mniejsze paski. Następnie odcedzamy kukurydzę, kroimy cebulę, suszone pomidory i ogórka kiszonego.

Reklama

2. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie ze sobą i polewamy je zalewą z suszonych pomidorów, dodajemy soli i pieprzu. Przed podaniem wkładamy na kilka minut do lodówki.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje