Kolorowa sałatka z orzechami pekan

Czy można lepiej zacząć wielkanocny poranek?

Składniki

  • 2 garści miksu sałat
  • 1 garść rukoli
  • 8 jajek przepiórczych
  • 1 mała czerwona cebula
  • 70 g orzechów pekan np. Bakalland
  • 50 g Chrupiącej sałatki z żurawiną np. Bakalland
  • 2 awokado
  • 1 limonka
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 3 łyżeczki oleju rzepakowego
  • Pół łyżeczki musztardy Dijon
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do wystudzenia. W osobnym naczyniu układamy miks sałat, rukolę, czerwoną cebulę pokrojoną w piórka, awokado pokrojone w kostkę i wszystko delikatnie mieszamy. Następnie obieramy jaka i kroimy na połówki, układamy na sałacie. W osobnym naczyniu przygotowujemy sos: mieszamy olej, musztardę i wyciśnięty sok z limonki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotową sałatkę polewamy sosem na chwilę przed podaniem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje