Kolorowa sałatka z orzechami pekan
Świetna na lekkie, wielkanocne śniadanie.

Składniki
- 2 garści miksu sałat
- 1 garść rukoli
- 8 jajek przepiórczych
- 1 mała czerwona cebula
- 70 g orzechów pekan
- 50 g Chrupiącej sałatki z żurawiną Bakalland
- 2 awokado
- 1 limonka
- 1 łyżeczka octu winnego
- 3 łyżeczki oleju rzepakowego
- pół łyżeczki musztardy dijon
- sól i pieprz do smaku
Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do wystudzenia.
W osobnym naczyniu układamy miks sałat, rukolę, czerwoną cebulę pokrojoną w piórka, awokado pokrojone w kostkę i wszystko delikatnie mieszamy.
Następnie obieramy jajka i kroimy na połówki, układamy na sałacie.
W osobnym naczyniu przygotowujemy sos: mieszamy olej, musztardę i wyciśnięty sok z limonki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Gotową sałatkę polewamy sosem na chwilę przed podaniem.