Nie każdy serek wiejski jest zdrowy. Dietetyczka ujawnia, który naprawdę warto kupić

Czy każdy serek wiejski jest zdrowy? Okazuje się, że nie! Dietetyczka wskazuje, który rodzaj kupować
Czy każdy serek wiejski jest zdrowy? Okazuje się, że nie! Dietetyczka wskazuje, który rodzaj kupować123RF/PICSEL

Zobacz również:

Wybierasz serek wiejski? Nie rób tego na chybił trafił

  • serek wiejski lekki: 179 kcal / 24 g białka / 6 g tłuszczu,
  • serek wiejski klasyczny: 194 kcal / 22 g białka / 10 g tłuszczu,
  • serek wiejski wysokobiałkowy: 185 kcal / 28 g białka / 6 g tłuszczu.
Jeśli zależy nam na jak największej ilości białka i jednocześnie niskiej zawartości tłuszczu – wersja wysokobiałkowa jest najkorzystniejsza 
Do serka wiejskiego dodaj płatki owsiane i warzywa, a zyskasz sycący i zdrowy posiłek
Dietetyczka wskazuje, który serek wiejski naprawdę warto kupić123RF/PICSEL

Dlaczego białko ma aż takie znaczenie?

Zobacz również:

    Z czym jeść serek wiejski, by był jeszcze zdrowszy?

    • z łyżką miodu i cynamonem,
    • z owocami sezonowymi: truskawkami, jagodami, kiwi, bananem,
    • z posypką z orzechów włoskich lub migdałów,
    • z nasionami chia lub siemieniem lnianym dla dodatkowej porcji błonnika.
    • z posiekanym szczypiorkiem, rzodkiewką i ogórkiem,
    • z awokado i odrobiną oliwy,
    • z pomidorem, bazylią i pieprzem cytrynowym,
    • z jajkiem na twardo jako pasta do kanapek.
    Serek wiejski to źródło białka
    Serek wiejski to źródło białkaCanvaProINTERIA.PL

    Uważaj na skład i etykiety

    Patoplace na polskich osiedlach. Jak naprawić przestrzeń dla najmłodszych?INTERIA.PL