Reklama

Reklama

Kolorowa tarta w stylu włoskim

Dzięki dodatkom przypomina... pizzę – dzieci chętnie zjedzą ją na obiad!

Czas przyrządzenia: 25 minut
Składniki dla: 6

Składniki - Spód:

  • 250 g mąki
  • 125 g zimnego masła
  • szczypta soli
  • żółtko lub jajko

Składniki - Nadzienie:

  • duża czerwona papryka (lub 2 mniejsze)
  • 300 g pieczarek
  • dymka
  • 200 g tartego sera, np. żółtego
  • sól, pieprz, bazylia, oregano
  • Możesz dodać też sos (przepis w ramce na str. 100)

Sposób przygotowania:


Reklama

1. Składniki ciasta posiekaj, zagnieć i schłodź (szczegółowe rady w ramce po prawej stronie). Następnie rozwałkuj, wylep formy do tart. Nakłuj widelcem, obciąż, podpiecz w 190°C do zezłocenia.

2.  Nadzienie: pieczarki i paprykę pokrój. Na podpieczonym cieście rozłóż ser, grzyby i paprykę. Posyp przyprawami. Jeśli chcesz, polej sosem (przepis w ramce na str. 100). Piecz jeszcze ok. 35 min.

3. Gotową tartę podaj posypaną pokrojoną  dymką ze szczypiorkiem.

Dowiedz się więcej na temat: tarta

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje