Kolorowe cukinie

Pyszne i bardzo efektowne – śmiało można podać gościom!

Nadziewane cukinie
Nadziewane cukinie123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej piekarnik (180 st. C). Z cukinii odetnij górę, tak by powstały czapeczki. Wydąż miąższ i pokrój.

2. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju.  Zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dodaj miąższ cukinii, pokrojone papryki, pomidor i dopraw solą, pieprzem, ziołami, papryką i posiekanym czosnkiem. Krótko podduś razem, mieszając. Następnie wymieszaj z ryżem (oraz ew. serem feta) i nałóż do lekko osolonych cukinii.

3. Cukinie umieść w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, dolej 2 łyżki wody. Piecz ok. 10 minut.

Prosty przepis na faszerowaną cukinięInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas