Reklama

Reklama

Kolorowe kanapeczki

Pomysł na lekką kolację.

Składniki:

  • 8 kromek żytniej lub pszennej bagietki
  • 4 pomidory
  • garść świeżej bazylii
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 ząbki czosnku
  • 10 dag sera gorgonzola
  • pół cebuli
  • świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

1. Pomidory sparz wrzątkiem, zanurz na chwilę w zimnej wodzie i zdejmij skórkę. Pokrój w kostkę. Możesz z nich usunąć pestki, ale niekoniecznie. Bazylię umyj, posiekaj większe liście, mniejsze zostaw w całości. Cebulę i ser pokrój w drobną kostkę. Bagietkę pokrój w kromki o grubości centymetra.

Reklama

2. Do misy włóż pomidory, bazylię, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, ser, cebulę, sól i pieprz. Całość polej oliwą z oliwek i delikatnie wymieszaj. Gotową mieszankę układaj na kromkach pieczywa.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje