Kolorowe kanapki

Kanapki z pastą z buraka
Kanapki z pastą z burakamateriały prasowe

Z pastą z buraka i ciecierzycy

Składniki

  • 2 kromki ciemnego pieczywa
  • kilka plasterków polędwicy wędzonej z kurczaka np. firmy Konspol
  • pół kostki białego sera
  • pęk natki pietruszki
  • ½ szklanki ciecierzycy
  • 1 burak
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka soku z cytryny
  • przyprawy: sól i pieprz

Sposób przygotowania

Kanapka hiszpańskaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Kanapki po włosku
Kanapki po włoskumateriały prasowe

Kanapki po włosku

Składniki

  • 1 bułka pszenna
  • solone masło ziołowe
  • 4 plasterki pomidora
  • kilka listków sałaty rzymskiej
  • • 5 listków bazylii
  • pół kulki mozzarelli
  • kilka plasterków żółtego sera
  • szynka z indyka np. Konspol
  • przyprawy do samku: sól i pieprz

Sposób przygotowania

Kanapkowa pasta z makreli - jak ją zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Kanapka po grecku
Kanapka po greckumateriały prasowe

W greckim stylu

Składniki

  • bułka paryska
  • oliwa z oliwek
  • czarne oliwki
  • mała, czerwona cebula
  • żółta papryka
  • czerwona papryka
  • ser typu feta
  • szynka wędzona wieprzowa np. Znakomita marki Konspol
  • zielony ogórek
  • listki bazylii
  • sałata

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?