Reklama

Kolorowe szaszłyki z karczku

Podane w towarzystwie kolorowych warzyw z pewnością zachwycą feerią barw i niebanalnym smakiem.

Składniki

  • 500 g karczku np. marki Berger
  • 1 biała cebula
  • 1 czerwona cebula
  • 5 pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała, zielona papryka
  • ½ szklanki oleju
  • przyprawa do grilla
  • świeża bazylia
  • 6 patyczków do szaszłyków

Sposób przygotowania

Karczek pokroić w kostkę (ok. 2,5 cm x 2,5 cm). Papryki umyć, wydrążyć z pestek i podzielić na małe części. Cebule pokroić w piórka, pieczarki na 6 cząstek.

Olej wymieszać z przyprawami, polać nim mięso i warzywa oraz dokładnie wymieszać - marynować ok. 1 godziny. Następnie nadziewać na patyczki kostki mięsa na przemian z warzywami, po czym gotowe szaszłyki grillować ok. 25 minut, co jakiś czas zmieniając stronę.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy