Kolorowe szaszłyki z karczku

Podane w towarzystwie kolorowych warzyw z pewnością zachwycą feerią barw i niebanalnym smakiem.

Szaszłyki
Szaszłykimateriały prasowe

Sposób przygotowania

Karczek pokroić w kostkę (ok. 2,5 cm x 2,5 cm). Papryki umyć, wydrążyć z pestek i podzielić na małe części. Cebule pokroić w piórka, pieczarki na 6 cząstek.

Olej wymieszać z przyprawami, polać nim mięso i warzywa oraz dokładnie wymieszać - marynować ok. 1 godziny. Następnie nadziewać na patyczki kostki mięsa na przemian z warzywami, po czym gotowe szaszłyki grillować ok. 25 minut, co jakiś czas zmieniając stronę.

Panierowane kęski z kurczaka z piekarnika - jak je zrobić?Interia Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas