Kolorowe warzywa w paście curry
Dla miłośników przyprawy curry

Składniki
- 2 czerwone papryki
- 5 marchewek
- 125 g groszku cukrowego
- 350 g wędzonego tofu
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki sosu rybnego
- łyżka pasty curry
- pęczek bazylii
- pęczek kolendry
4 porcji
Sposób przygotowania
1. Pokrój paprykę w paski, dłuższe przekrój na pół. Marchewki obierz i pokrój w słupki. 2. W woku rozgrzej olej, wrzuć pokrojone w paski tofu. Podgrzewaj ok. 4 minut. 3. Dodaj marchewkę, paprykę, groszek, podsmażaj całość na oleju kolejne 5 minut. Wymieszaj pastę curry, sos rybny i dodaj do warzyw. Starannie wymieszaj. 4. Posiekaj bazylię i kolendrę, posyp danie. Podawaj z grzankami. Nasza rada: Danie możesz urozmaicić ulubionymi warzywami, np. papryką, która nada całości ostrzejszy smak. Jeśli nie jesteś fanką tofu, do podgrzanych warzyw dodaj twardy ser, np. pokrojony w słupki koryciński.