Kompot z daktyli i jabłek z cynamonem

4 pokrojone i umyte jabłka wrzuć do garnka.

Kompot z daktyli i jabłek z cynamonem
Kompot z daktyli i jabłek z cynamonemmateriały prasowemateriały prasowe

Składniki:

  • 4 jabłka
  • suszone daktyle
  • korzeń imbiru
  • woda

Sposób przygotowania:
1. 4 pokrojone i umyte jabłka wrzuć do garnka.
2. Dodaj dwie garści suszonych daktyli.3. Wrzuć pięciocentymetrowy kawałek obranego korzenia imbiru.
4. Wszystko zalej 4 l wody.
5. Gotuj na wolnym ogniu od 20 do 40 minut; im dłużej gotujesz kompot, tym będzie bardziej esencjonalny
6. Dodaj jedną wyciśniętą cytrynę
7. Na koniec dopraw kompot do smaku cynamonem

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas