Reklama

Reklama

Kompot z daktyli i jabłek z cynamonem

4 pokrojone i umyte jabłka wrzuć do garnka.

Składniki:

  • 4 jabłka
  • suszone daktyle
  • korzeń imbiru
  • woda

Sposób przygotowania:
1. 4 pokrojone i umyte jabłka wrzuć do garnka.
2. Dodaj dwie garści suszonych daktyli.3. Wrzuć pięciocentymetrowy kawałek obranego korzenia imbiru.
4. Wszystko zalej 4 l wody.
5. Gotuj na wolnym ogniu od 20 do 40 minut; im dłużej gotujesz kompot, tym będzie bardziej esencjonalny
6. Dodaj jedną wyciśniętą cytrynę
7. Na koniec dopraw kompot do smaku cynamonem  

Reklama

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje