Reklama

Reklama

Kompot z daktyli i jabłek z cynamonem

4 pokrojone i umyte jabłka wrzuć do garnka.

Składniki:

  • 4 jabłka
  • suszone daktyle
  • korzeń imbiru
  • woda

Reklama

Sposób przygotowania:
1. 4 pokrojone i umyte jabłka wrzuć do garnka.
2. Dodaj dwie garści suszonych daktyli.3. Wrzuć pięciocentymetrowy kawałek obranego korzenia imbiru.
4. Wszystko zalej 4 l wody.
5. Gotuj na wolnym ogniu od 20 do 40 minut; im dłużej gotujesz kompot, tym będzie bardziej esencjonalny
6. Dodaj jedną wyciśniętą cytrynę
7. Na koniec dopraw kompot do smaku cynamonem  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje