Reklama

Reklama

KONFITURA CZEREŚNIOWA Z CZEKOLADĄ W TOWARZYSTWIE MLECZNEJ BUŁECZKI

Najlepiej smakuje z poranną kawą

Składniki

  • czereśnie wydrylowane – 3 kg
  • cukier – 1,5 kg
  • gorzka czekolada min. 70% kakao – 100 g
  • mleczna czekolada – 100 g
  • rum – 1 łyżka
  • Bułeczki np. mleczne od Dan Cake – 1 opakowanie

Sposób przygotowania

Czereśnie przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na ok. godzinę. Gdy owoce puszczą sok, gotujemy je z cukrem na małym ogniu mieszając od czasu do czasu przez ok. 30 minut aż konfitura zgęstnieje. Czekoladę kruszymy na małe kawałki dodajemy do gotującej się konfitury. Mieszamy do momentu rozpuszczenia czekolady. Dodajemy łyżkę rumu i dokładnie mieszamy. Gorącą konfiturę przekładamy do sparzonych wcześniej słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 minut. Schłodzoną konfiturę możemy podać z przekrojonymi na pół Bułeczkami Mlecznymi od Dan Cake. Resztę zostawiamy na zimowe wieczory.

Reklama

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje