Kopytka z ziołami i czosnkiem
Doskonały dodatek do obiadu.

Składniki:
- 0,5 kg. ziemniaków, - 2 jajka, - 4 łyżki mąki pszennej, - 10 dag. boczku wędzonego, - zioła: tymianek, rozmaryn, - sól, pieprz, czerwona papryka,
Przygotowanie:
Mączyste ziemniaki ugotować i ostudzić. Najlepiej ugotować ziemniaki poprzedniego dnia. Zmielić i dobrze wyrobić z jajkami i mąką. Ugotować. Na łyżce oleju przesmażyć boczek pokrojony w drobniutką kosteczkę, dodać do niego zioła i polać ugotowane kopytka. Oprószyć czerwoną papryką. Czas przygotowania 1,5 h. (razem z gotowaniem i studzeniem ziemniaków). Przepis na 4 osoby.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!