Reklama

Reklama

Korzenne ciasteczka

Najlepiej smakują zimą!

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 1 margaryna
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • łyżeczka cynamonu, przyprawy do piernika, imbiru
  • lukier do dekoracji

Reklama

Przygotowanie:

Mąkę zmieszać z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i przyprawami, wysypać na stolnicę. Dodać jajka i pokrojoną w kostkę margarynę. Wsypać cukier. Wszystko razem wyrobić. Ciasto powinno być jednolite i nie kleić się do rąk.

Ciasto rozwałkować, z rozwałkowanego ciasta, za pomocą foremek wycinać ciasteczka. Ciasteczka piec przez 20 min w temperaturze 180 st.C.

Po ostygnięciu ciastka można udekorować lukrem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje