Kotleciki gryczane
Wegetariański obiad.

Składniki na 5-6 porcji:
- 2 woreczki kaszy gryczanej (20 dag), - sól, pieprz, - 30 dag twarogu, - 2 jajka, - 15 dag sera pleśniowego typu rokpol, - pęczek natki, - szklanka płatków owsianych, - olej, - mały por
Przygotowanie:
Kaszę wsyp do posolonego wrzątku. Ugotuj na sypko, odcedź. Por pokrój w kosteczkę, zeszklij na oleju. Dodaj do ugotowanej kaszy. Ser pleśniowy zetrzyj, wymieszaj z pokruszonym twarogiem i jajkami na papkę. Dodaj kaszę oraz posiekaną natkę i sól i pieprz do smaku. Wyrób masę. Z masy formuj zgrabne kotleciki. Panieruj w płatkach owsianych. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami z wody oraz sałatką pomidorową. Dobrym dodatkiem jest gęsta kwaśna śmietana.
Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas!
Kobieta INTERIA.PL on Facebook