Kotleciki gryczane

Wegetariański obiad.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 2 woreczki kaszy gryczanej (20 dag),
- sól, pieprz,
- 30 dag twarogu,
- 2 jajka,
- 15 dag sera pleśniowego typu rokpol,
- pęczek natki,
- szklanka płatków owsianych,
- olej,
- mały por

Przygotowanie:

Kaszę wsyp do posolonego wrzątku. Ugotuj na sypko, odcedź. Por pokrój w kosteczkę, zeszklij na oleju. Dodaj do ugotowanej kaszy. Ser pleśniowy zetrzyj, wymieszaj z pokruszonym twarogiem i jajkami na papkę. Dodaj kaszę oraz posiekaną natkę i sól i pieprz do smaku. Wyrób masę. Z masy formuj zgrabne kotleciki. Panieruj w płatkach owsianych. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ziemniakami z wody oraz sałatką pomidorową. Dobrym dodatkiem jest gęsta kwaśna śmietana.

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas!

Kobieta INTERIA.PL on Facebook

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas