Reklama

Reklama

Kotleciki indycze z pieczarką i żółtym serem

Zachęcamy do wykorzystania przepisu na bezglutenowe kotleciki indycze.

Czas przyrządzenia: 45
Składniki dla: 2

Składniki

  • 4 kotlety z indyka
  • jajko
  • bezglutenowa bułka tarta
  • sól
  • 4 duże pieczarki
  • masło klarowane
  • 4 łyżki tartego żółtego sera lub w plasterkach

Sposób przygotowania:


Reklama

Kotlety płuczemy, lekko tłuczemy, solimy. Zamaczamy w rozbitym jajku, potem w bułce bezglutenowej i smażymy z obu stron. Pieczarki płuczemy, odkrajamy kapelusze i smażymy w całości na mocno rozgrzanym maśle. Pieczarki nakładamy na usmażone kotlety z indyka, posypujemy cienko startym żółtym serem lub kładziemy plastry sera oraz posiekaną zieloną pietruszką.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje