Kotleciki w panierce migdałowej

Kotlety by były smaczne wcale nie muszą być z mięsa. W naszym przepisie zrobisz je z ryżu. Dodatkowym atutem będzie migdałowa panierka.

Kotlety nie muszą być zrobione z mięsa.
Kotlety nie muszą być zrobione z mięsa. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • szklanka ryżu
  • 2 szklanki wody
  • 1 jajko
  • cebula
  • 1 łyżka startego żółtego sera
  • 1 łyżka bezglutenowej bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • torebka siekanych migdałów
  • natka zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

Ugotować ryż na małym ogniu, w wodzie z dodatkiem soli. Ryż połączyć z jajkiem, serem, bułką oraz przyprawami. Dodać posiekaną, usmażoną cebulę, wymieszać. Formować kotleciki, zanurzać je w migdałach i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas