Kotleciki warzywne

Pyszne i zdrowe! W sam raz na obiad.

Kotlety warzywne
Kotlety warzywne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Warzywa umyć. Papryki pokroić w niedużą kostkę. Marchewki oraz ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek posiekać. Na 2 łyżkach masła zeszklić cebulę, po chwili dodać papryki i startą marchewkę. Smażyć kilka minut. Na koniec dodać posiekany czosnek i smażyć jeszcze 3 minuty. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Masę przełożyć do miski. Odstawić do ostygnięcia.

Wbić jajko. Dodać starty żółty ser, sól oraz pieprz. Dodać trochę bułki tartej. Nabierać masę wilgotnymi dłońmi, formować kotlety.

Smażyć na rozgrzanym maśle na średnim ogniu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas