Reklama

Reklama

Kotleciki z boczniaków z pomidorami

Na przekąskę.

Składniki: - 30 dag pomidorów,
- 0,5 kg. boczniaków,
- kilka gałązek bazylii,
- 2 jajka,
- 2 łyżki mąki,
- 2 szklanki bułki tartej,
- olej do smażenia,
- sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:

Pomidory pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, połączyć siekaną bazylią. Boczniaki panierować w mące, roztrzepanych i doprawionych jajkach oraz w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z sałatką pomidorową.
Czas przygotowania 30 min. Przepis na 5 osób. Koszt jednej porcji 1,8 zł.

Dowiedz się więcej na temat: pomidory | potrawy wegetariańskie | grzyby

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje