Kotleciki z niespodzianką
Smaczne danie dla całej rodziny.

Składniki:
- 40 dag mięsa mielonego
- cebula
- kajzerka
- 5 jajek
- 10 dag
- bułki tartej
- 3 łyżki oleju
- szczypiorek
- 2 pomidory
- 8 liści sałaty
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1 Kajzerkę namocz w wodzie, cebulę zeszklij na łyżce oleju. Połącz mięso, cebulę, odciśniętą kajzerkę (możesz ją zemleć blenderem), jedno jajko, sól i pieprz. Masę wyrabiaj dłonią kilka minut. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodaj kilka łyżek bułki tartej. Masa powinna być lekko zwarta.
2 Jaja włóż do rondelka z zimną wodą. Gotuj 10 minut od zagotowania. Zalej zimną wodą, obierz. Każde jajko obłóż mięsem, uformuj kulkę, obtocz w bułce tartej, smaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Gotowe kotlety posyp szczypiorkiem, podawaj z chlebem razowym, sałatą i pomidorem.