Kotleciki z pieczarkami
Wypróbuj przepis na ziemniaczane kotleciki z pieczarkami.

Składniki
- 4 ziemniaki
- 1 jajko
- 2 pieczarki
- 1/4 cebuli
- 3 łyżki mąki bezglutenowej
- 3 łyżki bezglutenowej bułki tartej
- szczypta soli
- oliwa z oliwek
1. Grzyby i cebulę oczyść, obierz i dokładnie umyj. Pieczarki pokrój w talarki, a cebulę drobno posiekaj, a potem podsmaż razem na oliwie. 2. Ziemniaki starannie umyj, obierz i ugotuj. Gdy ostygną, zmiel je z cebulą i pieczarkami.
3. Jajko sparz, rozbij na spodeczku i roztrzep. Dodaj je do masy ziemniaczanej, wsyp mąkę bezglutenową i sól. Dokładnie wymieszaj.
4. Uformuj niewielkie kotleciki, obtocz je w bułce tartej i usmaż na rumiany kolor. Podawaj z surówką.