Reklama

Reklama

Kotleciki z pieczarkami

Wypróbuj przepis na ziemniaczane kotleciki z pieczarkami.

Składniki

  • 4 ziemniaki
  • 1 jajko
  • 2 pieczarki
  • 1/4 cebuli
  • 3 łyżki mąki bezglutenowej
  • 3 łyżki bezglutenowej bułki tartej
  • szczypta soli
  • oliwa z oliwek

1. Grzyby i cebulę oczyść, obierz i dokładnie umyj. Pieczarki pokrój w talarki, a cebulę drobno posiekaj, a potem podsmaż razem na oliwie.

2. Ziemniaki starannie umyj, obierz i ugotuj. Gdy ostygną, zmiel je z cebulą i pieczarkami.

Reklama

3. Jajko sparz, rozbij na spodeczku i roztrzep. Dodaj je do masy ziemniaczanej, wsyp mąkę bezglutenową i sól. Dokładnie wymieszaj.

4. Uformuj niewielkie kotleciki, obtocz je w bułce tartej i usmaż na rumiany kolor. Podawaj z surówką.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje