Kotlet w sosie z gorgonzoli

Schabowy trochę inaczej.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL
  • 4 zielone cebulki
  • 200 g pomidorów koktajlowych
  • 400g makaronu wstążki
  • sól
  • 8 plastrów schabu (po ok. 70 g)
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz
  • 200 g śmietany kremówki
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 150 g sera gorgonzola
  • suszone włoskie zioła (bazylia, oregano, tymianek)
  • bazylia do dekoracji  Przygotowanie:

Zieloną cebulkę drobno pokroić, pomidorki przekrawać na pół. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Kotlety rozbić i smażyć na oleju z obu stron po 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem, zdjąc z patelni. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć cebulkę i pomidory, wlać bulion i śmietanę. Dodać ser i mieszać, aż się rozpuści. Doprawić solą pieprzem i ziołami. Makaron, kotlety i sos nakładać na talerze, dekorować bazylią.

Czas przygotowania: 25 minut

Jedna porcja zawiera: 3520 kJ/841 kcal

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas