Kotlet z karkówki z zapiekanymi ziemniakami w 25 minut
To możliwe!
Składniki:
- 600 g mrożonych ziemniaków w cząstkach (1 opakowanie)
- 1 łyżeczka musztardy
- Pół łyżeczki miodu
- Pół łyżeczki słodkiej papryki
- 2-3 łyżki oleju
- 4 kotlety z karkówki
- 1 mała czerwona papryka
- 300 g surówki z kapusty
Przygotowanie:
Ziemniaki przygotować wg opisu na opakowaniu. Z musztardy, miodu, papryki w proszku i łyżki oleju przygotować pastę. Mięso oprószyć sola i pieprzem i cienko posmarować przygotowana pastą.
1-2 łyżki oleju rozgrzać na patelni. Mięso smażyć z obu stron na średnim ogniu 8-10 minut. Paprykę pokroić w cienkie paski, zmieszać z surówka z kapusty. Mięso zdjąć z patelni, ponownie posmarować pastą. Podawać z ziemniaczkami i surówką.