Kotlet z karkówki z zapiekanymi ziemniakami w 25 minut

To możliwe!

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 600 g mrożonych ziemniaków w cząstkach (1 opakowanie)
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Pół łyżeczki miodu
  • Pół łyżeczki słodkiej papryki
  • 2-3 łyżki oleju
  • 4 kotlety z karkówki
  • 1 mała czerwona papryka
  • 300 g surówki z kapusty

Przygotowanie:

Ziemniaki przygotować wg opisu na opakowaniu. Z musztardy, miodu, papryki w proszku i łyżki oleju przygotować pastę. Mięso oprószyć sola i pieprzem i cienko posmarować przygotowana pastą.

1-2 łyżki oleju rozgrzać na patelni. Mięso smażyć z obu stron na średnim ogniu  8-10 minut. Paprykę pokroić w cienkie paski, zmieszać z surówka z kapusty. Mięso zdjąć z patelni, ponownie posmarować pastą. Podawać z ziemniaczkami i surówką.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas