Reklama

Reklama

Kotlety drobiowe

Kotlety drobiowe z piersi kurczaka to znane i lubiane danie w wielu domach. Ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu i radzą sobie z nim nawet osoby stawiające pierwsze kroki w kuchni. Kotlety drobiowe z odpowiednio dobranymi dodatkami to świetny pomysł na obiad.

Składniki

  • 400 g piersi z kurczaka
  • 0,75 szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia

Kotlety drobiowe - przygotowanie

1. Filety przekroić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć do smaku, posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

2. Kotlety panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami lub na zimno jako dodatek do kanapek.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Idealny kotlet schabowy wg przepisu Magdy Gessler

Reklama

Kotlet de Volaille

Schabowe inaczej

Zobacz także:

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje