Kotlety drobiowe

Kotlety drobiowe z piersi kurczaka to znane i lubiane danie w wielu domach. Ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu i radzą sobie z nim nawet osoby stawiające pierwsze kroki w kuchni. Kotlety drobiowe z odpowiednio dobranymi dodatkami to świetny pomysł na obiad.

Kotlety drobiowe - smaczne i szybkie danie dla każdego, kto spożywa mięso
Kotlety drobiowe - smaczne i szybkie danie dla każdego, kto spożywa mięsoINTERIA.PL

Kotlety drobiowe - przygotowanie

1. Filety przekroić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć do smaku, posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

2. Kotlety panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami lub na zimno jako dodatek do kanapek.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz także:

Najlepszy przepis na kotlety drobioweInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas