Kotlety makaronowe
Oryginalny przepis.

Składniki:
- 0,5 kg ugotowanego makaronu spaghetti, - 1 cebula, - 15 dag wędzonej szynki, - 2 łyżki koncentratu pomidorowego, - 1 łyżka siekanej natki pietruszki, - 2 łyżki siekanej oregano, - 4 jajka, - 1/2 szklanki płatków owsianych, - sól, pieprz, - 2 łyżki mąki, - 1 szklanka bułki tartej, - olej do smażenia, - kilka listków ziół do dekoracji
Przygotowanie:
Makaron pokroić drobno. Cebulę posiekać, szynkę pokroić w drobną kostkę. Makaron wymieszać z cebulą, szynką, koncentratem, ziołami, płatkami owsianymi i dwoma jajkami, doprawić solą i pieprzem. Pozostałe jajka roztrzepać. Z masy makaronowej formować kotleciki, panierować w mące, jajku i bułce, smażyć na lekko rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Podawać z sałatą, pomidorami i sosami, udekorowane listkami ziół. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!