Reklama

Reklama

Kotlety mielone

Idealne na obiad!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 70 dag mięsa mielonego z indyka
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko kurze
  • 1 czerstwa bułka
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody
  • bułka tarta do obtoczenia sznycli
  • sól, pieprz, przyprawa do drobiu (opcjonalnie)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w naczyniu z mlekiem i wodą, aż wchłonie płyn i będzie miękka.

Reklama

Przecisnąć przez gazę i dodać do miski z mięsem mielonym.

Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, dodać jajko, przyprawić i połączyć dokładnie.

Podzielić mięso na równe porcje, formować sznycle , obtoczyć w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto brązowy kolor.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje