Kotlety mielone
Idealne na obiad!

Składniki
- 70 dag mięsa mielonego z indyka
- 1 duża cebula
- 1 jajko kurze
- 1 czerstwa bułka
- 100 ml mleka
- 100 ml wody
- bułka tarta do obtoczenia sznycli
- sól, pieprz, przyprawa do drobiu (opcjonalnie)
- olej do smażenia
4 osób
Sposób przygotowania
Bułkę namoczyć w naczyniu z mlekiem i wodą, aż wchłonie płyn i będzie miękka.
Przecisnąć przez gazę i dodać do miski z mięsem mielonym.
Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, dodać jajko, przyprawić i połączyć dokładnie.
Podzielić mięso na równe porcje, formować sznycle , obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto brązowy kolor.