Reklama

Reklama

Kotlety rybne z pietruszką

Kotlety rybne to pomysł jak łatwo zastąpić mięso wołowe, drobiowe, czy wieprzowe. Skoro ryby są zdrowe, jedzmy je częściej. Kotlety mielone z ryby świetnie smakują w towarzystwie ziemniaków i rozmaitych surówek.

Składniki

  • 1 kg mintaja mrożonego,
  • 1 jajko,
  • 2 jajka na twardo,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • zielona pietruszka,
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryby
  • olej

Rybę na kotlety rybne odmrażamy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy na pół. Następnie odmrożoną rybę, jajka surowe i ugotowane na twardo miksujemy z solą, pieprzem i bułką tartą. 

Pietruszkę myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym, siekamy i dodajemy do masy, a następnie mieszamy drewnianą łyżką.

Z masy formujemy kotleciki - aby masa nie kleiła się do rąk, warto zwilżać je co jakiś czas w zimnej wodzie. Obtaczamy uformowane kotlety rybne w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. 

Reklama

Kotlety rybne Podajemy z ziemniakami i surówką. 

Jeżeli lubisz kotlety spróbuj innych przepisów: kotlety z kaszą jaglaną i pastą sezamowąkotlety parówkowe oraz kotlety z łopatki z papryką.

***
Zobacz również:


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje