Kotlety parówkowe
Kotlety parówkowe są nie tylko smaczne, ale też niedrogie i łatwe w przygotowaniu. Gwarantujemy, że nie tylko dzieci będą nimi zachwycone! Kotlety parówkowe robi się bardzo szybko, a smakują zaskakująco dobrze!
Kotlety parówkowe - przygotowanie
Cebulę posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, oprósz solą, podduś. Parówki gotuj 5 min. Ostudź, obierz z osłonek, jeśli mają, pokrój na plasterki.
W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli. Wbij jajka, wlej mleko, wymieszaj na gęste ciasto naleśnikowe. Dodaj parówki i pieczarki z cebulą, przypraw pieprzem i papryką. Z ciasta usmaż na oleju placuszki. Podaj z ulubionym sosem oraz surówką z marchewki.
***
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Zobacz także: