Reklama

Reklama

Kotlety parówkowe

Te kotleciki są nie tylko smaczne, ale też niedrogie i łatwe w przygotowaniu. Gwarantujemy, że nie tylko dzieci będą nimi zachwycone!

Składniki

  • 20 dag parówek
  • 10 dag pieczarek
  • cebula
  • półtorej szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • olej

Przygotowanie:

Cebulę posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, oprósz solą, podduś. Parówki gotuj 5 min. Ostudź, obierz z osłonek, jeśli mają, pokrój na plasterki.

W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli. Wbij jajka, wlej mleko, wymieszaj na gęste ciasto naleśnikowe. Dodaj parówki i pieczarki z cebulą, przypraw pieprzem i papryką. Z ciasta usmaż na oleju placuszki. Podaj z ulubionym sosem oraz surówką z marchewki.

Reklama

***

Zobacz także:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>





INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: parówki | kotlety | danie obiadowe | danie dla dzieci

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje