Kotlety z kaszą jaglaną i pastą sezamową
Swój wyjątkowy smak kotlety z kaszą jaglaną i pastą sezamową te zawdzięczają paście sezamowej, a oryginalną konsystencję - kaszy jaglanej. Świetnie sprawdzają się w większej wersji jako kotlety na obiad, a w mniejszej - jako przekąska na imprezie. Kotlety z kaszą jaglaną i pastą sezamową rozpływają się w ustach!
Kotlety z kaszą jaglaną i pastą sezamową - przygotowanie
Ugotować kaszę jaglaną i ostudzić, posiekać pietruszkę i wraz z mięsem włożyć do miski.
Całość dopełnić łyżką tahini, 3 łyżkami pełnoziarnistej kaszki jaglanej. Dodać przyprawy i dobrze wymieszać łącząc dokładnie wszystkie składniki.
Formować z mięsa kuleczki i układać na patelni delikatnie wysmarowanej tłuszczem. Kotleciki lekko obsmażyć, a potem dodać odrobinę wody i dusić ok 10 minut.
Poznaj też inne nasze przepisy, które z pewnością cię zainteresują:
Zobacz również: