Reklama

Reklama

Kotlety z kaszą jaglaną i pastą sezamową

Swój wyjątkowy smak kotlety z kaszą jaglaną i pastą sezamową te zawdzięczają paście sezamowej, a oryginalną konsystencję - kaszy jaglanej. Świetnie sprawdzają się w większej wersji jako kotlety na obiad, a w mniejszej - jako przekąska na imprezie. Kotlety z kaszą jaglaną i pastą sezamową rozpływają się w ustach!

Składniki

  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 łyżka pasty sezamowej tahini
  • 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 - 3 łyżki pełnoziarnistej kaszki jaglanej Holle
  • nać pietruszki
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku

Kotlety z kaszą jaglaną i pastą sezamową - przygotowanie

Ugotować kaszę jaglaną i ostudzić, posiekać pietruszkę i wraz z mięsem włożyć do miski. 

Całość dopełnić łyżką tahini, 3 łyżkami pełnoziarnistej kaszki jaglanej. Dodać przyprawy i dobrze wymieszać łącząc dokładnie wszystkie składniki. 

Formować z mięsa kuleczki i układać na patelni delikatnie wysmarowanej tłuszczem. Kotleciki lekko obsmażyć, a potem dodać odrobinę wody i dusić ok 10 minut.  

Poznaj też inne nasze przepisy, które z pewnością cię zainteresują:

Zapiekanka ziemniaczana z łososiem

Reklama

Pieczony kalafior

Ziemniaki po szwedzku

Zobacz również: 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy