Reklama

Reklama

Kotlety sojowe z pieczarkami i serem

Idealne dla wegetarian

Składniki

  • 30 dag soi
  • jajko
  • cebula
  • szczypta
  • słodkiej papryki
  • szczypta majeranku
  • łyżka natki pietruszki
  • 20 dag sera gouda
  • 30 dag pieczarek
  • olej
  • pół szklanki bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Soję mocz w zimnej wodzie całą noc.Zmień wodę, gotuj bez soli do miękkości około 2 godziny, odcedź, zmiksuj.

2. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij.Pieczarki umyj, pokrój, podsmaż z cebulą. Soję wymieszaj z cebulką i pieczarkami,jajkiem, majerankiem, papryką, natką pietruszki, solą i pieprzem.

3. Ser pokrój w kostkę. Każdą kostkę oblep masą z soi, obtocz w bułce tartej, smaż na złoto z każdej strony.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje