Kotlety sojowe z pieczarkami i serem
Idealne dla wegetarian

Składniki
- 30 dag soi
- jajko
- cebula
- szczypta
- słodkiej papryki
- szczypta majeranku
- łyżka natki pietruszki
- 20 dag sera gouda
- 30 dag pieczarek
- olej
- pół szklanki bułki tartej
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Soję mocz w zimnej wodzie całą noc.Zmień wodę, gotuj bez soli do miękkości około 2 godziny, odcedź, zmiksuj.2. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij.Pieczarki umyj, pokrój, podsmaż z cebulą. Soję wymieszaj z cebulką i pieczarkami,jajkiem, majerankiem, papryką, natką pietruszki, solą i pieprzem.3. Ser pokrój w kostkę. Każdą kostkę oblep masą z soi, obtocz w bułce tartej, smaż na złoto z każdej strony.