Kotlety w sezamowej panierce

Takie kotlety z dodatkiem sera posmakują każdemu!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Do mięsa dodaj jedno jajko oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrób. Ser potnij w kostkę.
2. Masę podziel na 8 porcji. Z każdej uformuj placuszek. Na środku połóż ser i zlep, formując kotlety.
3. Sezam wymieszaj z tartą bułką. Drugie jajko wbij na talerz i roztrzep widelcem. Kotlety oprósz mąką, zanurz w jajku, a następnie obtocz w bułce z sezamem. Smaż 5–7 minut na rozgrzanym oleju.

Najlepszy sposób na risotto z kurczakiemInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas