Kotlety w sezamowej panierce
Takie kotlety z dodatkiem sera posmakują każdemu!

Składniki
- 40 dag mielonego mięsa z indyka
- 20 dag żółtego sera w kawałku
- 2 jajka l3 łyżki ziarenek sezamu
- 4 łyżki tartej bułki
- sól
- pieprz
- 2 płaskie łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki oleju do smażenia
4
Sposób przygotowania
1. Do mięsa dodaj jedno jajko oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrób. Ser potnij w kostkę.2. Masę podziel na 8 porcji. Z każdej uformuj placuszek. Na środku połóż ser i zlep, formując kotlety.3. Sezam wymieszaj z tartą bułką. Drugie jajko wbij na talerz i roztrzep widelcem. Kotlety oprósz mąką, zanurz w jajku, a następnie obtocz w bułce z sezamem. Smaż 5–7 minut na rozgrzanym oleju.