Reklama

Reklama

Kotlety z chleba

Resztki czerstwego pieczywa zalegają w chlebaku, a ty nie lubisz wyrzucać jedzenia? Nic prostszego, przyrządź z nich chlebowe kotlety.

Czas przyrządzenia: 15 minut

Składniki

  • kawałki czerstwych bułek lub chleba
  • szklanka mleka
  • prażone pestki słonecznika
  • jajko
  • sól
  • pieprz

Chleb porwij na mniejsze kawałki, w głębokim naczyniu lub misce zalej mlekiem i odstaw na noc.

Po 12 godzinach odcedź masę chlebową, mocno odciśnij. Wbij jajko, dodaj słonecznik i przyprawy, wymieszaj.

Uformuj kulki mieszczące się w dłoni, spłaszcz lekko i smaż do zrumienienia na gorącym oleju.

Podawaj z miksem świeżych warzyw.

***

zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

Reklama



Dowiedz się więcej na temat: chleb | kotlet

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje