Kotlety z chleba

Aktualizacja

Kotlety z chleba to rozwiązanie, gdy resztki czerstwego pieczywa zalegają w chlebaku, a ty nie lubisz wyrzucać jedzenia! Przyrządź z nich kotlety z chleba!

Kotlety z chleba to tania alternatywa dla mięsnego posiłku
Kotlety z chleba to tania alternatywa dla mięsnego posiłku123RF/PICSEL

kawałki czerstwych bułek lub chleba
szklanka mleka
prażone pestki słonecznika
jajko
sól
pieprz

Kotlety z chleba - przygotowanie

Chleb porwij na mniejsze kawałki, w głębokim naczyniu lub misce zalej mlekiem i odstaw na noc.

Po 12 godzinach odcedź masę chlebową, mocno odciśnij. Wbij jajko, dodaj słonecznik i przyprawy, wymieszaj.

Uformuj kulki mieszczące się w dłoni, spłaszcz lekko i smaż do zrumienienia na gorącym oleju.

Podawaj z miksem świeżych warzyw.

Sprawdź też inne przepisy:

"Ewa gotuje": Kogel-mogel z owocamiPolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas