Kotlety z chleba
Kotlety z chleba to rozwiązanie, gdy resztki czerstwego pieczywa zalegają w chlebaku, a ty nie lubisz wyrzucać jedzenia! Przyrządź z nich kotlety z chleba!

Składniki
- kawałki czerstwych bułek lub chleba
- szklanka mleka
- prażone pestki słonecznika
- jajko
- sól
- pieprz
kawałki czerstwych bułek lub chlebaszklanka mlekaprażone pestki słonecznikajajkosólpieprz
Kotlety z chleba - przygotowanie
Chleb porwij na mniejsze kawałki, w głębokim naczyniu lub misce zalej mlekiem i odstaw na noc. Po 12 godzinach odcedź masę chlebową, mocno odciśnij. Wbij jajko, dodaj słonecznik i przyprawy, wymieszaj.Uformuj kulki mieszczące się w dłoni, spłaszcz lekko i smaż do zrumienienia na gorącym oleju.Podawaj z miksem świeżych warzyw.
Sprawdź też inne przepisy:
Placki rosti z kwaśną śmietanąZobacz także: