Reklama

Reklama

Kotlety z kapusty

Smaczne i lekkie

Czas przyrządzenia: około godziny
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1 średnia główka kapusty włoskiej
  • 15-20 dag sera żółtego
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 marchewki
  • 4 jaja
  • 10-15 dag bułki tartej
  • 5-6 łyżek mąki
  • krupczatki
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Kapustę drobno poszatkować, ugotować i odcisnąć nadmiar wody. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju. Ugotowaną marchew pokroić w kostkę. Do kapusty dodać cebulę, marchew, natkę pietruszki,bułkę tartą. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać jajka.

2. Całość wymieszać i pikantnie doprawić. Z masy formować niewielkie kotleciki i obtaczać w mące krupczatce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje