Kotlety z kapusty
Smaczne i lekkie

Składniki
- 1 średnia główka kapusty włoskiej
- 15-20 dag sera żółtego
- 3 łyżki natki pietruszki
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 2 marchewki
- 4 jaja
- 10-15 dag bułki tartej
- 5-6 łyżek mąki
- krupczatki
- tłuszcz do smażenia
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Kapustę drobno poszatkować, ugotować i odcisnąć nadmiar wody. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju. Ugotowaną marchew pokroić w kostkę. Do kapusty dodać cebulę, marchew, natkę pietruszki,bułkę tartą. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać jajka.2. Całość wymieszać i pikantnie doprawić. Z masy formować niewielkie kotleciki i obtaczać w mące krupczatce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.